Wat is Green Screen?

Wat is green screen?

‘Green screen’ betekent letterlijk ‘groen scherm’ en dat is precies de basis van het concept. Door gebruik te maken een groen scherm wordt een compleet groene achtergrond gecreëerd. Deze groene achtergrond wordt ter plaatse via chromakey techniek omgezet naar de gewenste achtergrond, waardoor de meest originele foto’s ontstaan.

Doordat daadwerkelijk iedere gewenste achtergrond gekozen kan worden, is dit concept op ieder denkbaar evenement/feest in te zetten. Denk hierbij aan;

– Bruiloften;

– Bedrijfsfeesten;

– Bedrijfsuitjes;

– Beurzen;

– Evenementen;

– Familiefeesten;

– Jubileumfeesten;

– Marketing-acties.

Wij maken gebruik van een mobiele fotostudio (inclusief groen scherm), waardoor we niet vast zitten aan een vaste locatie, maar door het gehele land te boeken zijn.

Chromakey

Chromakey (ook wel kleurwaarde, greenscreening of greenkey) is een techniek die veel wordt gebruikt in de fotowereld. Hierbij wordt een voorwerp/persoon gefotografeerd tegen een groene achtergrond. Door het toepassen van kleurfilters – wat via de computer gebeurd – kan de achtergrond doorschijnend gemaakt worden, waardoor de gefotografeerde persoon (of het object) voor een andere achtergrond geplaatst kan worden.

Dit proces wordt geheel op locatie uitgevoerd, zodat de uiteindelijke foto’s direct uitgeprint een meegegeven kunnen worden.